CULTURĂROMÂNIA TURISTICĂ

Drumuri spectaculoase cu peisaje de basm

România este bogată în trasee pitorești, iar în timpul acestui sezon natura prinde viață în toată splendoarea ei. Iată câteva dintre cele mai impresionante drumuri pe care le poți parcurge:

1. Valea Cernei

Pornind din Târgu-Jiu și străbătând localități precum Tismana și Baia de Aramă, acest traseu de 106 km te va purta prin peisaje montane uluitoare și locuri de o frumusețe sălbatică. De la cascadele și pajiștile alpine la obiective turistice precum Mânăstirea Tismana și Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

2. Bistrița – Pasul Tihuța – Vatra Dornei (E58)

Traseul începe în Bistrița și urcă până în Pasul Tihuța, la 1227 m altitudine, oferind panorame impresionante și aer curat de munte. Peisajele idilice continuă pe măsură ce te îndrepți spre Vatra Dornei, iar obiectivele turistice precum Piatra Fântânele și lacul de acumulare Colibița sunt doar câteva dintre punctele de atracție de-a lungul traseului.

3. Boița – Defileul Oltului – Cozia – Căciulata – Călimănești – Râmnicu Vâlcea (DN7)

Traseul pitoresc prin Valea Oltului este o călătorie plină de farmec, trecând pe lângă hidrocentrale, defilee și mănăstiri vechi. De la Boița la Râmnicu Vâlcea, vei fi înconjurat de peisaje montane spectaculoase și vei avea ocazia să vizitezi obiective turistice importante precum Parcul Național Cozia și Mănăstirea Cozia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button