ACTUALITATEROMÂNIA TURISTICĂ

Jurilovca – în top cinci destinații turistice din România

Această localitate din județul Tulcea a depășit alte locuri cu tradiție turistică, atrăgând atenția turiștilor români și străini prin tradițiile frumoase și peisajele deosebite. Comuna Jurilovca a devenit cunoscută pentru capacitatea sa de a atrage un număr neașteptat de turiști în ultimul an.

Cu evenimente care adună zeci de mii de participanți, precum Festivalul borșului lipovenesc, la care participă 150.000 de oameni din toată țara, Jurilovca a devenit o destinație turistică de referință.

Primarul comunei, Eugen Ion, a fost surprins de distincția obținută: „Nu mă așteptam niciodată să fim printre primele cinci destinații turistice ale României. Am muncit foarte mult în ultimii 12 ani, comuna a evoluat enorm și a suferit transformări spectaculoase.

N-am făcut toate acestea pentru turism, în primul rând, ci pentru a le oferi localnicilor un nivel de trai adecvat acestui secol. De-abia apoi, existând infrastructură, a început să se dezvolte și turismul”, a spus acesta.

Amplasată pe malul complexului lagunar Razelm-Sinoe, comuna adăpostește cetățile Argamum și Enisala, o rezervație de bujori, vestigii istorice, podgorii renumite pentru vinurile lor și mănăstiri ortodoxe pitorești. Arhitectura tradițională a caselelor, vopsite în alb și albastru lipovenesc, denumit „Albastru de Jurilovca”, adaugă farmecul unic al acestei destinații.

Turismul s-a dezvoltat rapid în Jurilovca în ultimii 12 ani, cu numărul de locuri de cazare crescând de peste 10 ori. Primarul Eugen Ion a subliniat importanța menținerii standardelor ridicate, întrucât turismul devine tot mai relevant pentru economia locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button