ACTUALITATESPIRITUALITATE

Vești bune! A început montarea icoanei Pantocrator în turla principală a Catedralei Naționale

Pentru o estimare a efortului ce va fi depus trebuie cunoscut faptul că realizarea mozaicului a durat peste 6 luni de zile și au fost folosite 2.400 de kilograme de piese iar reprezentarea iconografică se întinde pe o suprafață de peste 150 de metri pătrați, cu diametru de 12 metri și 4.5 metri portretul.

„Astăzi am început prima aplicare, primele bucăți din icoană le-am aplicat pe peretele propriu-zis și sperăm ca până la finalul săptămânii să avem icoana montată în întregime … A fost o lucrare provocatoare, meticuloasă, a fost o asceză în sine realizarea ei deoarece necesita foarte multă liniște, așezare. E un moment important, o cinste pentru orice artist de a realiza o astfel de icoană într-o viață”, a adăugat coordonatorul lucrărilor de pictură.

Pictorii speră ca schela din mijlocul catedralei să fie demontată până la finalul anului pentru ca icoana Pantocrator să poată fi admirată în toată splendoarea ei.

Chipul Mântuitorului a fost realizat în special de Alina Codrescu, soția pictorului Daniel Codrescu, coordonatorul lucrărilor de pictură a Catedralei Naționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button