CULTURĂROMÂNIA TURISTICĂ

Să redescoperim turismul românesc din BILBOR

Bilbor este o localitate specială situată între Toplița din Transilvania și Vatra Dornei din Bucovina. Această așezare retrasă se află departe de aglomerația și poluarea urbană, fiind înconjurată de Munții Călimani, Munții Borsecului și Munții Bistriței. Aici, fiecare vizitator poate simți acea mică bucurie de viață, capabilă să relaxeze și să încarce cu energie, indiferent dacă stă pur și simplu sau se plimbă prin împrejurimi. Comuna Bilbor este cea mai bogată așezare din județul Harghita în privința izvoarelor de apă minerală – pe teritoriul administrativ al comunei fiind aproape 700 de izvoare.

Aceste izvoare de apă minerală sunt la fel de bune calitativ ca și cele de la Borsec. Izvoarele minerale de la Bilbor au început sa fie exploatate, numele localității fiind sinonim cu un important brand de apă minerală.

Tot aici se găsesc specii rare de plante, considerate monumente ale naturii: jneapănul, tisa, trestia de câmp, zâmbrul, cimbrișorul, garofița pitică sau bujorul de munte etc. Codrii nesfârșiți ocrotesc animale precum: cocoșul de mesteacăn, jderul, barza albă sau ursul brun.

Potențialul turistic al localității este unul semnificativ, la acesta contribuind atât calitatea aerului și renumele izvoarelor minerale, cat și frumusețea și sălbăticia naturii din această zonă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button