Cunoașteți beneficiile ozonoterapiei?
Ozonoterapia se refera la terapia cu ozon, o metoda ce poate fi utilizata pentru ameliorarea mai multor probleme de sanatate.
Ce presupune mai exact terapia cu ozon (ozonoterapia)?
Terapia cu ozon este un tratament nou ce are efecte deosebite, in domeniul medical, fiind recomandata pentru diverse afectiuni si in domeniul cosmetic, intrucat lupta impotriva imbatranirii.
Ozonul este compus din trei atomi de oxigen si a fost identifi cat inca din anul 1785. In 1896 romanul Nicolae Tesla a patentat in SUA primul generator de ozon. Cuvantul ozon” inseamna in limba greaca aer proaspat”.
Ozonoterapia porneste de la ideea ca la originea oricarei afectiuni sau probleme in organism se afla insuficienta oxigenare a celulelor. Astfel, tratamentul bazat pe un amestec de oxigen si ozon repara celula din interior, reducand zona afectata. Printr-un amestec perfect al celor doua gaze se neutralizeaza toxinele acumulate de-a lungul timpului in corp, se reduc inflamatiile, se regleaza pH-ul, se imbunatateste circulatia sangelui.
Metode de a beneficia de terapia cu ozon:
1. autohemoterapia amestecarea unei cantitati de sange recoltate de la pacient cu ozon si reinjectarea ei intravenos;
2. injectii subcutane si intramusculare;
3. bai cu ozon, uscate corpul se introduce intr-un costum etans in care se insufla apoi amestec de oxigen-ozon;
4. bai umede corpul este scufundati ntr-o cada cu apa in care se barboteaza amestecul ce contine ozon;
5. consumul de apa ozonata, la recomandarea medicului.
Beneficiile ozonoterapiei
Acest tratament are rol in combaterea infectiilor virale si bacteriene, a celor fungice, stimuleaza sistemul imunitar, sprijina reducerea durerilor, accelereaza eliminarea toxinelor.
Ozonoterapia este utilizata cu succes in:
• dermatologie (herpes, acnee, eczeme, celulita);
• medicina interna (hepatita, boala Chron, diabet zaharat);
• neurologie (cefalee, depresie, boli neurovasculare);
• reumatologie si ortopedie (reumatism articular, hernie de disc, lombosciatica, dureri cervicale, patologie traumatica sportiva).