ACTUALITATECULTURĂSPIRITUALITATE

Premieră istorică: primul cimitir ortodox din Japonia!

Parohia românească „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Tokyo a deschis la finalul lunii trecute primul cimitir ortodox din Japonia, la Yamanashi. Comunitatea își propune să aducă din România o biserică de lemn care să funcționeze drept capelă a cimitirului.

Terenul de 1200 mp a fost concesionat la finalul lunii trecute și va fi destinat exclusiv înhumării persoanelor de credință ortodoxă din Japonia.

Procesul de concesiune a fost efectuat de comunitatea românească din ținuturile nipone, prin pr. paroh Daniel Corîu, și de Asociația Doritorilor de Înhumare din Japonia, cu sprijinul a doi călugări budiști.

Totodată, parohia a anunțat punerea la dispoziție a locurilor de veci pentru cei interesați, prețul unui loc fiind de 250.000 Yeni.

„Incinerarea după cum știm nu este în acord cu rânduielile creștine, iar orice încurajare a acestei practici din motive de comoditate sau de orice alt fel este împotriva învățăturii de credință ortodoxă despre moarte, trup și viața de veci”, au transmis reprezentanții Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Tokyo.

Inițiativa aducerii lăcașului de cult din România va fi susținută cu ajutorul donațiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button