POLITICĂ

Turnătorie și cenzură: Reprezentanța CE în România lansează o nouă platformă pentru „combaterea dezinformării”

Reprezentanța Comisiei Europene în România a lansat, săptămâna trecută, o nouă platformă online dedicată – ați ghicit!- combaterii dezinformării.

Potrivit unui comunicat de presă, platforma își propune combaterea „unui fenomen din ce în ce mai prezent atât la nivel global cât și în societatea românească”.

„Ne dorim ca « trUE – Adevărul gol-goluț » să ofere un set de bază de instrumente cu ajutorul căruia cât mai mulți români să poată identifica informațiile care denaturează realitatea cu privire la Uniunea Europeană și nu numai, apărute în spațiul public. Oferim resurse online gratuite dedicate combaterii dezinformării, materiale ce pot fi folosite în sălile de clasă de către profesori, informații despre mituri demontate, podcast-uri video realizate de influencerii care ne ajută să « traducem » informații uneori tehnice pe înțelesul tuturor și multe altele”, a declarat Ramona Chiriac, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Platforma controlată de Reprezentanța CE încurajează și interacțiunea cu publicul larg și invită cititorii să semnaleze cazuri de dezinformare legate de Uniunea Europeană.

Reamintim că evenimentul organizat de G4Media, în care Elisabeta Moraru, CEO Google România, raporta că a închis 100.000 de video-uri youtube pe motiv de dezinformare, a fost co-finanțat de UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button