ACTUALITATE

Danemarca: În orașul Aarhus s-a inaugurat o statuie cu un bărbat gol ALĂPTÂND un copil!

O statuie a unui bărbat, „dotat” cu barbă și tot ce-i trebuie, care „alăptează” un copilaș, a fost dezvelită în orașul Aarhus, din Danemarca, informează presa locală.

Decizia oficialităților a stârnit un adevărat scandal în oraș, dat fiind conținutul „operei”.

Practic, este un bărbat gol, cu barbă, umeri lați și un penis, care are și sâni de femeie, cu care „alăptează” un bebeluș. Monumentul este plasat în fața unei muzeu din oraș, poziție strategică și care dă indicii cu privire la intențiile oficialităților.

Povestea statuii a început în 2021, atunci când sculptorul, Aske Jonathatn Kreilgaard, a publicat primele imagini cu monumentul. Reacțiile nu s-au lăsat așteptate: „este dezgustătoare” și reprezintă „propagandă radicală feministă”, a declarat atunci Eva Selsing, în cadrul unei dezbateri.

Alții, au asemuit sculptura cu un mesaj pro-pedofilie.  Susținătorii statuii, în schimb, spun că ar trebui deschisă o discuție cu privire la „rolul” bărbatului în societate.

Ce este un bărbat?                                                  

Sculptura este parțial bazată pe scanări 3D ale artistului însuși și ale iubitei sale, iar scopul lucrării este, potrivit artistului, „a pune la îndoială ce ar trebui să fie și să poată face bărbatul”. Aske Jonatan Kreilgaard a spus anterior într-un articol din Politiken că lucrarea se bazează, printre altele, pe propriile sale experiențe despre masculin și feminin.

Titlul „Agape” se referă la termenul grecesc pentru iubirea necondiționată – spre deosebire de iubirea sexuală, eros. Aske Jonatan Kreilgaard nu știe de ce statuia a reușit să provoace reacții puternice în jur. Dar crede că este vorba despre un disconfort legat de tema statuii.

Criticul de artă Mathias Kryger a spus că în sine, statuia nu are nicio valoare artistică și are doar rolul de a provoca.

„Oamenii care se definesc ca fiind bărbați cred că sculptura este banală în comparație cu răspunderile pe care bărbații și le asumă de fapt astăzi. Oamenii care se definesc drept femei cred că fură din ce este al femeilor, atașând unui bărbat posibilitatea să alăpteze. Alții cred că e exponențială pentru o agendă privind defalcarea genurilor și înmulțirea lor și că, prin urmare, este greșită și o provocare”, sună analiza sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button