ACTUALITATE

Bătaie de joc: Cum „combat” parlamentarii progresiști din Canada violența împotriva femeilor? Defilând încălțați cu pantofi roz cu toc!

Într-un efort de a conștientiza violența împotriva femeilor, deputații progresiști din Canada s-au încălțat cu pantofi roz cu toc și au defilat la un eveniment denumit „Hope In High Heels” sponsorizat de un centru pentru femei din zona Ontario.

„Violența împotriva femeilor este încă răspândită în societatea noastră. Hope in Heels este un eveniment care răspândește conștientizarea violenței împotriva femeilor, încurajând în același timp bărbații și băieții să facă parte din soluție. Am purtat tocuri roz în sprijinul acestei cauze importante”, a scris pe Twitter ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra.

Campania de conștientizare „Hope in High Heels” este sponsorizată de Halton Women’s Place, singurul centru pentru femei din orașul Halton. În ultimii patru ani, campania a fost extinsă, iar bărbații din Parlament se încalță cu tocuri roz pentru a duce la conștientizarea violenței împotriva femeilor.

„Educarea bărbaților și băieților este parte a soluției și toate responsabilitățile noastre sunt să punem capăt violenței bazate pe gen”, a scris deputatul liberal Karina Gould pe Twitter.

Utilizatorii de pe rețelele de socializare nu au văzut care este beneficiul cestei campanii și au considerat mesajul ca fiind insultător.

„Acest circ nu ajută femeile în niciun fel și sub nicio formă. Sunt bărbații care râd. Violența masculină împotriva femeilor nu este o chestiune de râs și cu siguranță nu va fi redusă de o grămadă de bărbați care defilează cu tocuri”, a scris pe Twitter un utilizator.

„Femeile au nevoie de legi și norme care pedepsesc aspru [violența masculină împotriva lor], de protecție, [pentru că] suntem mai slabe fizic, nu [pentru că] purtăm tocuri”, a scris o altă utilizatoare pe Twitter.

Un altul a subliniat că un bărbat care se crede femeie și poartă barbă a fost arestat marți în Ontario, după ce s-ar fi culcat cu o femeie la un centru pentru femei din Windsor. „Desiree” Anderson, în vârstă de 32 de ani, cunoscut și sub numele de Cody D’Entremont, s-a predat poliției după presupusa agresiune sexuală, potrivit Yahoo News.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button